Native lines

Min första kontakt med tibetansk terrier utav native lines vad A-Mas A-Tho-Wa Kanze hemma hos Berit på Zelandonis kennel. Jag hade tidigare köpt min tik Liza (SUCH Z. Guilty Secret) därifrån och det vad henne som jag lät parar med A-Tho-Wa.

De fick fem valpar i olika färger och alla placerades i underbara hem på halvfoder (numera avtal med bibehållen avelsrätt). Anledningen vad att jag ville följa upp dessa valpar och se vad det blev av dem och kunna göra en utvärdering. Ett stort Tack till dessa hem som gjorde det möjligt för mig och jag är mycket tacksam för detta. 

Zumo, Ronja, Wiggo och Tanya är utställda och tre utav dem fick ck och Tanya fick cert. De fyra är också hd röntgade A, A, B och B/C. Underbara i temperamentet och uppskattade familjehundar. Wiggos matte brukar påminna mig om att Wiggo inte varit sjuk en endaste dag i sitt liv och samma är det för Ronja som vi har här hemma. Ingen tandsten har de haft i sina snart åtta-åriga liv.

Tanya fick en egen kull på Helena Mellgrens kennel Skällsvik. Tyvärr fanns inte tiden för mig att tar någon kull varken på Ronja eller Tanya. När en förfrågan kom för ett år sedan om jag ville leasa Zelandonis Bha-Sun-Dara  "Margareta "så tackade jag ja. Dels för jag tycker det är spännande och intressant och dels för att göra en liten insats i det arbete som Margareta påbörjade. Jag minns också orden från Margareta att jag jobbade på rätt sätt med Lizas och Athowas valpar och det tar jag med mig och fortsätter med.

Bilder på båda kullarna finns under fliken valpar.

Magaretha med faster Am-ritha, Berit med Tanya och Athowa (pappa till valparna) , jag med Ronja och Zumo, Helena med Stella och Wiggo och Viktoria bakom kameran.