Pälsvård

Då den tibetanska terrien är en långhårig skönhet så krävs det lite tid att sköta pälsen. I genomsnitt 1 timme i veckan mer tid under unghundsperioden. Bad cirka varannan vecka som tar ca, 2 timmar om man har en tovfri och har skött pälsen mellan baden. Ett bra schampo och balsam och bra borste, kam och fön kan underlätta och sparar tid. Ber din uppfödare om tips.

En del väljer att klippa ned sin hund och får därmed en mer lättskött hund. Man måste ändå kamma igenom 1 gång i veckan, kolla öron och ögon, tänder och klippa klor.

Vänj din lilla valp när du fått hem den och gör det till en mysstund att går igenom den. Den lär sig att koppla av och det bli naturlig del av er samvaro. Det bli också lättare att upptäcka små bekymmer innan de blivit stora t.ex. fukteksem, sår, irriterat öra m.m.

Jag brukar sätta upp vardagstofs så man inte missa något kul som händer Ler stort. Det måste vara otroligt tråkigt och stressande att inte kunna se vad som händer och läsa av andra hundar vid lek eller möten.

Här är det Casper som man valt att klippa.

Här är hans bror som har sin päls kvar.